Ät här - inte där





________________________________________________________


torsdag 18 februari 2010

Tacobaren i Jönköping


På väg från Stockholm till Malmö, (för att se Rammstein!) så var vi, Martin och jag, tvungna att stanna någonstans för att äta. Varför inte i Jönköping, tänkte vi? Vi strosade runt lite i denna stad som ingen av oss hade varit i, såg en hel del lunchställen och valde till sist det vi gått förbi först, nämligen Taco-baren (inte att förväxla med franchise-kedjan "Taco-bar"). Därinne var det varmt och mysigt och förvånansvärt fräscht för en vanlig snabbmats-restaurang. Inne på toaletten fanns det till och med levande ljus, och några orkidéer. Endast ett antal stora sombreros på väggarna skvallrade lite om dålig smak.
Menyn bjöd inte på några överraskningar. Det var tacos, nachotallrik, quesadillas, burritos, enchiladas, osv. Det enda som stack ut var att de gjorde sin egen Texas chili, alltså helt kött som kokats länge i öl med olika sorters chili. Det råkar vara en av mina absloluta favoriträtter, så jag kunde naturligtvis inte motstå, utan beställde en Texas chili Burrito. Martin tog helt enkelt Texas chili med nachos och olika såser. Den trevlige unge mannen som tog beställningen vid disken kommer snart ut med vår mat som ser riktigt lovande ut. Min burrito är insvept i ett tortillia-bröd, som tyvärr är alldeles kallt, vilket drar ner intrycket lite. Chilin är dock riktigt god, men jag saknar den rökiga styrkan som bör finnas i en chili som kokat i timtal. Grönsakerna är finhackade och här och där hittas några jalapenos och oliver. Det hela är fräscht, men ganska intetsägande. Massproducerat med en hemlagad touche, kan man säga. Jag saknar stinget och styrkan som skulle ha gett Tacobaren det lilla extra, men för en snabbmatsrestaurang så hamnar den ändå över medel. Mest på grund av hemgjord chili och ett uppenbart engagemang i maten som saknas hos större kedjor. Ett helt ok ställe, helt enkelt.


Taco baren
Södra Strandgatan 25, Jönköping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar